Новости

Измена на време за јавно наддавање за издавање под закуп на локации за поставување на штандови и тезги

Во врска со јавниот оглас спроведување постапка за издавање под закуп на локации за поставување на штандови и тезги на градскиот плоштад во Пробиштип за време на одржување на манифестацијата „Недела на спорт и култура“ 2019, во деновите 26 и 27.08.2019 година по пат на усно јавно наддавање. ЛИНК Ве известуваме дека јавното наддавање се менува времето на […]

Јавен оглас за спроведување постапка за издавање под закуп на локации за поставување на штандови и тезги

Врз основа на Одлуката за спроведување постапка за издавање под закуп на локации за поставување на штандови и тезги за време на одржување на манифестацијата „Недела на спорт и култура“ 2019 по пат на усно јавно наддавање од Градоначалникот на Општина Пробиштип бр.08-748/2 од 31.07.2019 год, Комисијата за јавно наддавање на Општина Пробиштип  го  донесе […]

Јавен повик до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско – корисна работа

Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РСМ (АВРСМ), Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП)  и општина Пробиштип, Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2019 година усвоен од Владата на Република Северна Македонија, Програмата Општинско – корисна работа финансирана од […]

Повеќе