Во чест на Православниот празник Преподобен Свети Гаврил Лесновски чие име и го носи Градскиот плоштад делегации од Oпштина Пробиштип, Совет на општината Црквата „Успение на Пресвета Богородица“, ктиторот г-дин Чедо Петров со фамилијата и авторот на делото г-дин Дејан Јованов положија цвеќе пред Споменикот „Свети Гаврил Лесновски“ во Пробиштип.

28 januari2 28 januari3 28 januari4 28 januari5