Матурантите од педесет и четвртата генерација на средношколци во општина Пробиштип заедно со Балетското студио „Магија“ на Градскиот плоштад „Св. Гаврил Лесновски“ имаа свој мал перформанс, со кој го најавијa, настанот што следи „Дефиле на матурантите“, манифестација, која се случува осма година по ред.

Ова е прва година, што со ваков вовед матурантите ја најавуваат својата матурска забава, за што искрено се надеваме дека ќе стане пракса и ќе биде составен дел од одбележувањето на матурската забава. Инаку, ве потсетуваме дека манифестацијата „Дефиле на матурантите“ ќе се одржи во четврток со почеток во 20:30 часот на секундарниот плоштад во Пробиштип.

maturanti 20182 maturanti 20183 maturanti 20184