По повод освоеното второ место и сребрен медал во Купот на Македонија во одбојка, градоначалникот на општина Пробиштип Драган Анастасов на одбојкарите од ОК ВЕСНА Пробиштип, додели благодарница од општина Пробиштип за постигнатиот успех и ваучер во вредност од 60.000 денари, согласно Правилникот за наградување.
На приемот, истакна дека ОК ВЕСНА Пробиштип е спортска гордост на Општината во изминатите години и дека општина Пробиштип и во наредниот период несебично ќе ги помага и поддржува во рамките на своите можности. Упати голема благодарност до спонзорот на ОК, фабриката за акумулатори ТАБ МАК и додаде дека без несебичната финансиска подршка од нив, успесите на клубот се практично невозможни.
На крај им се заблагодари за придонесот на играчите, со надеж и желби за уште поуспешна сезона догодина.

odbojkari blagodarnica2