Денес (03.08.2018) на територијата на општина Пробиштип се спроведе акција за заловување на бездомни и нерегистрирани кучиња.

Акцијата се спроведе од страна на ветеринарно сточарски центар „Тодор Велков“ од Куманово со кој општина Пробиштип склучи Договор за заловување и стручен третман на бездомни и нерегистрирани кучиња на територијата на општина Пробиштип, со времетраење од една година.

Дешнава акција е прва од повеќето акции коишто интензивно ќе следат на целата територија на општина Пробиштип во идниов период.