По повод 8-ми декември, св. Климент Охридски, на 07декември, во холот на Дом на културата „Злетовски рудар“, со почеток во 12 часот беше организирана изложба на фотографии со мотиви на Пробиштип и на нашата општина, а на истата беа доделени наградите на наградените на Конкурсот за најдобра фотографија.

Конкурсот беше во две категории, на слободна тема со мотиви од опшината и на зададена тема, „Нашиот Пробиштип“. Во категоријата на слободна тема третата награда ја доби Леон Донев за фотографијата Свети Спиридон, второто место му припадна на Константин Митевски за фотографијата балерина и првата награда ја освои Крсто Трајков за фотографијата есен во с. Добрево. Во категорија на зададена тема третото место му припадна на Леон Донев за фотографијата убавина, второто место го освои Крсто Трајков за фотографијата црква од запад и за фотографјата молња, Константин Митевски ја освои првата награда, воедно е и победник на фото конкурсот 2018 година.

Од страна на претседателот на Совет на општина Пробиштип на наградените им беа доделени вредносни ваучери.

Годинава беа изложени сите фотографии произлезени од сите седум фотоконкурски што ги организираше Општина Пробиштип. Од страна на Раководителот на Одделението за јавни дејности беше најевоно дека оваа изложба во текот на 2019 година ќе ја видат голем број на градови во Македонија.

izlozba konkurs 2018 1 izlozba konkurs 2018 2