По повод 20-ти мај – Ден на пожарникарите во Република Македонија, ТППЕ на градскиот плоштад во Пробиштип одржа тактичко-показна вежба, на која беше демонстрирано спасување на лице, настрадано во сообраќајна несреќа.

Градоначалникот на општина Пробиштип, Драган  Анастасов, им го честиташе празникот на пожарникарите и им се заблагодари за несебичниот ангажман кој го даваат за нашата безбедност и сигурност, ризикувајќи го сопствениот живот.

Од пожарникарите побара професионален однос како и до сега и посветеност на работата, бидејќи нивната мисија и нивната храброст се важен фактор во градењето на сигурноста и безбедноста на нашите граѓани.

den na pozarnikari 2018 2 den na pozarnikari 2018 3 den na pozarnikari 2018 4 den na pozarnikari 2018 5