По повод престојните Новогодишни и Божиќни празници, Општискиот совет за безбедност на сообраќај на патишта – Пробиштип упатува апел до сите учесници во сообраќајот да ја избегнат комбинацијата алкохол VS возење.

Годинашниот апел е “Младост без лудост”

Почитувани сограѓани,
Во сообраќајот не сте сами… имајте го тоа на ум!
Помислата „вчера пиев и возев и пак стиигнав безбедно дома“ заборавете ја!
Не стигнавте безбедно дома, само имавте среќа да стигнете дома!
Возете одговорно и останете безбедни во сообраќајот!
Кога пиеш не вози и кога возиш не пиј!
13 милиони луѓе годишно го губат животот во сообраќајни незгоди.

Размислете убаво!
Нема ништо повредно од животот!!!