Во организација на здружението „Бадникови поворки“, 130 дечиња во Бадникарска поворка дојдоа на градскиот плоштад каде пред големата елка ги пречека градоначалникот на општина Пробиштип Драган Анастасов. Дечињата на еден симболичен начин го најавија Христовото раѓање пеејќи ја песната Вечниот Бог, а Градоначалникот на сите „коледари“ им дари по едно бадниково пакетче, честитајќи им го празникот што следи. Еден убав настан, кој во договор со Општина Пробиштип ќе прерасне во една традиција, а од година во година ќе се збогатува содржината. За многу години верскиот празник Божиќ…Христос се роди…

badnikova povorka 2 badnikova povorka 3