Со свеченост во салата на Домот на култура беше промовирана брошурата 10 години Пробиштипски маскенбал, под мотото 10 години сме, 10 години забава. Имаше презентација на развојниот пат на сите изминати 10 години. Од тешка импровизација до оригинална манифестација. Балетското студио “Магија” на многу оригинален начин ги презентира сите изминати години, а на поединци и институции им беа дадени благодарници за поддршка и унапредување на манифестацијата. Беа доделени и награди на најдобрите три креативно изработени маски, по конкурсот распишан од Општина Пробиштип.

10 godini maskenbal 1 10 godini maskenbal 2 10 godini maskenbal 3 10 godini maskenbal 4 10 godini maskenbal 5 10 godini maskenbal 7 10 godini maskenbal 8