По повод христијанскиот празник Младенци, празникот на љубовта и младоста, општина Пробиштип и оваа година ќе го организира настанот „Парк на младенци“.

Во тоа име ги покануваме сите младенци на 22-ри март (четврток) во10 часот да бидат дел од настанот кој ќе се одржи во Градскиот парк во Пробиштип и да ја засадат својата роза која е симбол на убавина, мир и љубов.