По повод светскиот ден на крводарителството – 14-ти јуни, општина Пробиштип во соработка со Црвен крст и волонтерите од Мировниот корпус, го одбележаа денот со отварање на новите простории на Клуб за млади при Црвен крст, каде малдите ќе спореведуваат работилници, идни проекти и активности.

Црвениот крст, додели благодарнца на општина Пробиштип за досегашната успешна соработка, во знак за признание за организација и постигнатите резултати во крводарителството и покажаната хуманост и солидарност.

Општина Пробиштип во соработка со Црвениот крст, по повод јубилејно 50 пати дарување на крв на наши сограѓани им додели пригодни награди и признанија, честитајќи им за хуманоста им посакаа да бидат хумани и во иднина.

krvodariteli 2018 (2) krvodariteli 2018 (3) krvodariteli 2018 (4) krvodariteli 2018 (5) krvodariteli 2018 (6)