Градоначалникот на општина Пробиштип, Драган Анастасов ѝм додели благодарници на минатогодишните победници на Пробиштипскиот маскенбал на директорката, менторите и дечињата, и ѝм честита за освоените места на „Струмичкиот карневал“ и прилепскиот карневал „Прочка“.

Овие награди се признанија за креативната и посветена работа на менторите и дечињата, но и за општината  која го организира Пробиштипскиот маскенбал веќе 9 години по ред и си го зазема местото во културните манифестации во општината.

karneval priem1