На ден 16.08.2020 година (недела) во Пробиштип ќе се одржат официјални ридски трки кои се дел од шампионатот на Македонија во автомобилизам.
Првата трка започнува во 12 часот, а втората во 14 часот. Официјално за трките се пријавени над 30 учесници.
Ден претходно на 15.08.2020 (сабота) ќе се одржат двата тренинга во 12 и 14 часот.
Свеченото отварање е најавено да почне во недела во 11 часот, на кое свое присуство потврди и најуспешниот македонски натпреварувач во автомобилизам Игор Стефановски – ИЏЕ.