Во саботата на 2 Декември, во Минералошката збирка при Домот на култура „Злетовски рудар“ се случи еден несекојдневен настан. Во рамки на есенскиот  џез караван на Здружението на џез музичари и слободни уметници, трета станица по ред каде што се случи џез настанот  беше и  Пробиштип. Бројните посетители уживаа во убавата музика на Трајче Велков квартет, Next to silence и Летечките пекинезери. Особено интересни за публиката беа нашите реномирани музичари Трајче Велков – Труба и Горан Гешовски – Гешо, кои пак не го криеа заадоволството што се пред Пробиштипската публика. Концертот, кој што траеше околу три часа беше во организација на Здружението на џез музичари и слободни уметници и Општина Пробиштип, за кои ова е само почеток. Целта на соработката е токму тоа,  да се донесат вакви и слични настани кои се немаат случено во помалите места.

Р.И.

JAZZ koncert (1) JAZZ koncert (2) JAZZ koncert (3) JAZZ koncert (4) JAZZ koncert (5) JAZZ koncert (6) JAZZ koncert (7) JAZZ koncert (9)