Денес, на повеќенаменското игралиште во Злетово и на градскиот плоштад „Св.Гаврил Лесновски“ во Пробиштип се одржа традиционалниот Велигденски хепенинг 2019. На истиот, како и секоја година активно учествуваа дечињата и учениците од детската градинка и општинските училишта во општина Пробиштип. Манифестацијата со свои настапи ја збогатија и балетското студио „Магија“ и КУД „Злетовски рудар“.
Општина Пробиштип Ви посакува среќни и весели Велигденски празници.

veligdenski hepening 2 veligdenski hepening 3 veligdenski hepening 4 veligdenski hepening 5 veligdenski hepening 6 veligdenski hepening 7 veligdenski hepening 8 veligdenski hepening 9 veligdenski hepening 10