Денес (11.07.2018 година), во работна посета на општина Пробиштип беше министеркaта без ресор во Владата на Република Македонија, задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска.
На состанокот со градоначалникот, Драган Анастасов разговараа за состојбата на странските, но и за домашните инвестиции, капацитетите со кои располага општина Пробиштип, како и за можностите и мерките за финансиска поддршка кои произлегуваат од Планот за економски раст, кои се на располагање на бизнисмените, а чијашто цел е со активна поддршка на инвестициите да се постигне повисок економски раст и повисоки плати за подобар живот за граѓаните.

stranski investicii 2