Повик за поднесување на понуди (Реконструкција на дел од улица Гоце Делчев)

Повик за поднесување на понуди (ППП) – Купување
Име на проект: Проект за подобрување на општинските услуги

Извор на средства: 8158MK

Број на договор: MSIP-MUN-PRB-SH-10

Датум на објавување на повикот: 10.05.2017 година

Општина Пробиштип ве повикува да ја доставите својата понуда за следните работи: Реконструкција на дел од улица Гоце Делчев во Пробиштип.

Повик за поднесување на понуди Гоце Делчев-MSIP-MUN-PRB-SH-10 odobren

Бадниково гранче

По повод најголемиот верски празник , Божиќ, во организација на Општина Пробиштип на месноста Жгури, традиционално се организира берење на бадникови гранчиња и палење на коледарски оган.

СООПШТЕНИЕ – Пробиштип фото 2016

Во чест на 8 Декември „Св. Климент Охридски“ во Минералошката збирка на Дом на култура „Злетовски рудар“ Пробиштип, на 7 Декември (среда), со почеток во 10 часот, ќе бидат изложени фотографиите од Конкурсот за фотографија на Општина Пробиштип „Пробиштип фото 2016“, На изложбата Градоначалникот на општина Пробиштип ќе им ги додели наградите на наградените фотографии.

Градење на локални капацитети за креирање на младински политики

Општина Пробиштип, во соработка со невладините организации “Волонтерски Центар Скопје” и “Да Научиме” во следните неколку месеци ќе спроведува Проект поддржан и финансиран од страна на Европската Унија