Со особена чест и задоволство Ве покануваме на манифестацијата “ЗЕЛНИКОТ НА БАБА” која се одржува 9-та година по ред, со цел зачувување на традицијата и промовирање на овој наш традиционален специјалитет.

19 Март 2022 (сабота) со почеток во 12:00 часот на градскиот плоштад Св. Гаврил Лесновски во Пробиштип.