Новости и известувања

СООПШТЕНИЕ – Ларвицидна дезинсекција против комарци и Дератизација против глодари

Ларвицидна дезинсекција против комарци и Дератизација против глодари, стаорци на  15 Април 2024 година. Врз основа на препораките на Министерството за Здравство за заштита на населението од заразни болести и програмата за општи мерки за заштита на населението од заразни болести на општина Пробишти за 2024 година на ден 15.04.2024 година во периодот од 10:00 […]

Дигитализација на општинските услуги во општина Пробиштип

Половина од граѓаните не знаат дека општините им нудат услуги онлајн Програмата за развој на Oбединетите Hации (УНДП) спроведе истражување за обемот на искористеноста на е-услуги во институциите во зeмјата. Според истражувањето, 86% од граѓаните никогаш не користеле е-услуга на општината, наведувајќи различни причини. Најголем дел (48%) не знаеле дека услуги кои се добиваат на […]