Почитувани сограѓани,

Општина Пробиштип со конституирањето на новиот Совет влегува во период на промени, за коишто сигурен сум дека ќе донесе нова енергија во работењето на локалната самоуправа.

Следејќи ги модерните текови на владеење и раководење, водени од европските практики, ние како Совет на општина Пробиштип, во наредните четири години, ќе вложиме напори за да придонесеме за развој и просперитет на општината и подобар живот на сите граѓани.

Водени од идејата за еднаквост, правда, инклузивност и правичност за сите граѓани на општината, без оглед на национална, верска и политичка припадност, ќе бидеме поддржувачи на сè што е во Ваш интерес и главен коректив на новото локално раководство.

Општина Пробиштип ќе биде подобро место за живеење за сите, затоа ве охрабруваме да бидете упорни во остварувањето на вашите барања, за чија реализација ние напорно ќе работиме.

Промените коишто се случија нѝ даваат за право да се обидеме да го промениме и начинот на досегашното функционирање на општина Пробиштип.

Вашата поддршка и трпение во наредниот период ќе бидат основен мотив за реализација на голем дел од проектите.

Ви благодарам,
Претседател на Совет на општина Пробиштип
Љупчо Благоевски


Етички кодекс

Претседател на Совет на општина Пробиштип

Љупчо Благоевски

Коалиција СДСМ

blagoevski@hotmail.com
070-213-348

Членови на Совет на општина Пробиштип

Влатко Јордановски

Коалиција ВМРО-ДПМНЕ

vlatko_jo@yahoo.com
078-487-344

Ристе Атанасов

Коалиција СДСМ

atanasov.riste@yahoo.com
078-638-464

Дарко Герасимовски

Коалиција ВМРО-ДПМНЕ

dare.gerasimovski@yahoo.com
077-612-620

Светлана Станојковска

Коалиција СДСМ

svetlanastanojkovska@yahoo.com
071-229-373

Билјана Миленковска

Коалиција ВМРО-ДПМНЕ

bilemilanovska@yahoo.com
078-266-160

Сашо Андовски

Група избирачи

saso_andovski@yahoo.com
070-368-897

Симона Јованова

Коалиција СДСМ

simona_prob@yahoo.com
077-931-099

Горан Пановски

Коалиција ВМРО-ДПМНЕ

panag@t.mk
070-230-336

Тони Стојановски

Коалиција СДСМ

tstojanovski92@gmail.com
078-413-430

Ана Јаневска

Коалиција ВМРО-ДПМНЕ

janevska.ana@hotmail.com
078-262-499

Оливер Андовски

Коалиција СДСМ

andovskioliver@gmail.com
077-998-448

Лидија Аксентиева

Коалиција ВМРО-ДПМНЕ

lidijaaksentieva@gmail.com
078-371-155

Сандра Мијалковска

Коалиција СДСМ

s.mijalkovska@yahoo.com
076-544-930

Давор Тоневски

Група избирачи

tonevski_davor@yahoo.com
078-200-612