Денес, (04.10.2018 година) по повод Светската недела на детето, градоначалникот ги пречека првачињата од двете општински училишта „Браќа Миладиновци“ и „Никола Карев“.

На средбата во Салата каде што се одржуваат седниците на Советот, дечињата имаа можност да му постават прашања и да поразговараат со градоначалникот, а тој ги запозна со неговите надлежности и надлежностите на Советот, за правата на децата и заложбите на општината за нивно почитување, но и подобрување на условите во образованието.

nedela na deteto1