По повод Христијанскиот празник Младенци, празникот на љубовта и младоста општина Пробиштип ќе го организира настанот „Парк на младенци“. По тој повод ги покануваме сите младенци на 22-ри март (петок) со почеток од 10 часот да бидат дел од настанот кој ќе се одржи во Градскиот парк во Пробиштип и да ја засадат својата роза која е симбол на убавина, мир и љубов.