Со песната Вечниот бог, стотина бадникари на градскиот плоштад го најавија раѓањето христово. Кај новогодишната елка бадникарите ги пречека претседателот на Совет на општина Пробиштип, Љупчо Благоевски, кој на сите присутни им дари по едно бадниково пакетче. Претходно со свечена поворка по главната улица бадникарите продефилираа, пеејќи божиќни песни.

kolede 2018 2 kolede 2018 3 kolede 2018 4 kolede 2018 5 kolede 2018 6 kolede 2018 7