Фудбалерот на ФК “Рудар” Дарко Анастасовски и фудбалерката на ФК “Истатов” Ели Јаковска се нај спортистите за 2018 година. Спортски клуб на годината е ОК “Весна Пробиштип”. На Ванчо Лепитков, Киро Димитриевски и Димче Анастасовски доделени се благодарници за особен придонес во развојот на спортот. Посебна благодарница за најсестран апортист на сите времиња е доделена на Александар Илиевски – Цанко, а од општината им се заблагодарија и на компаниите ТАБ МАК и БУЛМАК за нивната поддршка на спортот. Доделени се благодарници на сите активни спортски клубови за придонес во спортот.

sportist 2018 - 1 sportist 2018 - 2 sportist 2018 - 3 sportist 2018 - 4