Почитувани,

По повод новогодишните и Божиќни празници, општина Пробиштип ја организира манифестацијата Дедо мраз меѓу пробиштипјани. Од таа причина ги известуваме сите дечиња дека во деновите 27 и 28. 12.2018 година (четврток и петок) Дедо мраз ќе биде во центарот на градот, пред кино салата во период од 17 – 19 часот, а во деновите 29 и 30.12.2018 година (сабота и недела) ќе биде на градскиот плоштад и пред кино салата во период од 11 – 14 часот. Ќе дели бонбончиња и ќе имате можност да се фотографирате со него.

Повелете заедно со него да го најавиме доаѓањето на Новата година…