Новости и известувања

Бесплатни лекарски ехо прегледи на дојка

Општина Пробиштип согласно предвидената активност во програмата за социјална заштита за 2018 година  организира бесплатни лекарски ехо прегледи на дојка. Лекарските прегледи ќе се извршуваат во Здравствениот дом„Нада Михајова„ Пробиштип од страна на   д-р  Татјана Сенева специјалист по радиодијагностика. Целта на оваа мерка е да се подигне свеста на жената за заштита на нејзиното здравје […]

1 година Градоначалник на општина Пробиштип

Раздолжено е повеќе од 21 милион денари од наследениот долг од над 180 милиони денари Во соработка со Владата на Република Македонија и Министерството за транспорт и врски, обезбедени се средства од 6 милиони евра за реконструкција на патниот правец Пробиштип – Крупиште во должина од 18 километри. Tендерската постапка е завршена, пријавени се четири […]