Новости и известувања

BIOWASTE – 2nd newsletter

Utilising Pay As You Throw Systems and Autonomous Composting Units for Biowastes Management in Touristic Areas (BIOWASTE) BW_D2.1.3_Newsletter 2_V0.1_MoK_Pieriki_20190219

Соопштение за учество на “Зелникот на баба” 2019

Почитувани сограѓанки, На 23 март 2019 година (сабота) со почеток во 12 часот на градскиот плоштад ќе се одржи осмото издание на манифестацијата „Зелникот на баба“. Вообичаено ќе бидат изложени сите изработки од тесто на вредните наши сограѓанки и секако гостите од Македонија, Бугарија и Србија. На лице место ќе се демонстрира како се изработува […]