Новости и известувања

Јавен повик за поддршка на старт-ап бизниси за развој на еко-туризам

Центарот за развој на Источен плански регион објавува повик за млади невработени лица со постојана адреса на живеење во општините во рамки на Источниот плански регион, кои имаат претприемнички дух и визија за започнување на сопствен бизнис. Целта на Јавниот повик е да се зајакне соработката со приватниот сектор преку поддршка на старт-ап бизнис идеи […]

Пробиштип фото 2019 изложба

По повод 8-ми декември, св. Климент Охридски, на 06.12.2019 година, во холот на Дом на културата „Злетовски рудар“, со почеток во 12 часот ќе биде организирана изложба на фотографии со мотиви на Пробиштип и на нашата општина, а на истата ќе бидат доделени наградите на наградените на Конкурсот за најдобра фотографија. Сите љубители на убавата […]